1 liter vinbär, vita, röda eller svarta
Ingredienser
1 1/2 dl vatten
1 kanelstång
3 kryddnejlikor
1 bit färsk ingefära, stor som en sockerbit
1 stjärnanis
2 tsk vitvinsvinäger
1 dl Dansukker Gelésocker Multi/dl avrunnen saft
1 kanelstång
3 kryddnejlikor
1 bit färsk ingefära, stor som en sockerbit
1 stjärnanis
2 tsk vitvinsvinäger
1 dl Dansukker Gelésocker Multi/dl avrunnen saft
Skölj bären innan de läggs i en gryta tillsammans med vattnet och kryddorna. Sjud under lock i 15 minuter. Häll upp i silduk och låt självrinna i 30 minuter. Mät saften och häll tillbaka den i den nu rengjorda grytan. Tillsätt vinäger och gelésocker, en deciliter per deciliter saft, och koka i en halv minut. Skumma. Häll upp på varma, väl rengjorda glas. Förslut. Förvara kallt.
Variation på vinbärsgelé
Ersätt kryddorna i receptet ovan med 2-3 msk konjak.
Ersätt kryddorna i receptet ovan med 2-3 msk konjak.
Receptet är framtaget av
|
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar