Vi hittade en burk med Salmbärssylt i kylen oöppnad! Perfekt då blir det vår efterrätt imorgon. Kanske blir detta vår nya tradition.
En klassisk, gotländsk läckerhet! Servera med vispad grädde och salmbärssylt.
Grädda i långpanna - lätt att laga till många!
Bild från Arla.se Recept från Arla Eller prova ett kanske enklare recept.
Receptet är för 10-12 personer.
Receptet är för 10-12 personer.
- 7-8 dl risgrynsgröt
- 5 ägg
- 3 dl grädde
- 1 dl socker
- 1 1/2 g saffran (1pkt)
- 1 1/2 dl russin (Kan uteslutas om man vill)
- 1 1/2 dl skalad mandel
Gör så här:
Koka gröten, eller köp färdig gröt. Blanda samman ägg, socker, grädde, gröt och russin. Hacka mandeln grovt och rör ner.
Koka gröten, eller köp färdig gröt. Blanda samman ägg, socker, grädde, gröt och russin. Hacka mandeln grovt och rör ner.
Lös saffran i två matskedar hett vatten. Låt dra någon minut och rör sedan ner i smeten.
Smörj en långpanna med smör och slå i smeten.
Grädda kakan i 30 minuter i 200-225 grader. Pannkakan ska vara gyllengul och få lite fin färg ovanpå. Täck med folie om kakan får för mörk färg.
Skär i rutor, dekorera med florsocker och servera med grädde och salmbärssylt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar